Stačí dát do trouby a večeře je za chvíli na stole.
Ingredience: 500 g vinné klobásy, 250 g fazolek, 250 g cherry rajčat, 1 červená cibule, 100 g balkánského sýra nebo fety, olivový olej, sůl, pepř
Postup: Fazolky omyjeme, odřízneme jim konce a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Pomalu vaříme 5 minut, pak je slijeme a ihned propláchneme ledovou vodou, zachovají si tak svou zelenou barvu. Cherry rajčátka zbavíme stopek a také omyjeme. Cibuli očistíme a nakrájíme na osminky. Klobásu rozdělíme na 2 nebo 4 díly, ty vždy smotáme a spíchneme špejlí. Dáme do pekáče spolu s cibulí, fazolkami a rajčaty. Vše osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct do trouby na 30 minut (200 °C), na posledních pět minut přidáme rozdrobený sýr.
Zdroj: Časopis Chef Gurmán – listopad 2010, str. 18
Poznámky:
- Pokud vám nestačí pečená zelenina, můžete klobásu podávat s uvařenými bramborami.