mary.ko@seznam.cz

Výlet do Kácova

23.10.2017 18:11

Nejlepší zážitky bývají ty neplánované. Když nás tedy tchánstvo pozvalo na oběd do Kácova, kde se mimo golfový resort a pivovar nenalézá téměř nic (městečko má asi 800 obyvatel), byla jsem trochu skeptická. Tchán dostal k narozeninám od známých voucher do restaurace, která je součástí Panorama golf resortu (https://www.panoramagolf.cz/), kde najdete mimo moderní golfový areál i luxusní hotel.

Obědu předcházela procházka po areálu a krásné prostředí a hotel doplňovalo prvotřídní počasí – jeden z posledních záblesků babího léta.

Samotná restaurace má moderní design, přitom tu ovšem z materiálu dominuje dřevo a kámen a vše působí velmi útulným dojmem. Jídlo pak byla pastva pro oči i chuťové pohárky. V restauraci mají krátké menu s několika předkrmy, hlavními chody a dezerty, nabídka se přitom mění dle sezóny a dostupnosti surovin. Důležitým aspektem je tu čerstvost a kvalita ingrediencí, obojí je na výsledku znát a vše, co jsme ochutnali, bylo připraveno na výbornou.

Na začátek jsme vyzkoušeli klasiky české kuchyně – kulajdu a škvarkovou pomazánku. Kulajda byla podávána v trochu netradičním pojetí a to s koprovým olejem a houbovým prachem, nechybělo ovšem pošírované vejce. Pomazánka byla výborně dochucená a doplněna domácími škvarky, salátkem a naprosto úžasným domácím chlebem s ořechy. Na pomazánce nás tedy paradoxně nejvíce nadchnul zmíněný chléb a i na fotce je vidět, že skladba na talíři není úplně vyvážená, respektive, že pomazánka tu nehraje prim.

Jako hlavní chod jsme měli čtyři různá jídla, ve všech ovšem hrálo hlavní roli maso a pokaždé bylo připraveno perfektně dle typu masa a pokrmu. Zvěčnit se mi podařilo grilovaný steak z dančího hřbetu s omáčkou z lišek, karotkou a topinamburem (hlíza podobná bramboře, která se začíná v kuchyni zejména v posledních letech stále častěji využívat) a grilované kachní prsíčko a konfitované stehýnko s višňovou omáčkou, kapustou a domácími bramborovými noky. Šéfkuchař by si mohl trochu lépe pohrát s foodstylingem, ale vzhledem k chuti bych mu tento drobný prohřešek odpustila :)

Jediná moje výtka směřuje k aspektu, který bohužel dost ovlivní celý gurmánský zážitek a to k obsluze. Rozumím tomu, že ne každý den je posvícení, ale trocha úsměvu a větší ochoty by personál nezabila, koneckonců jsme zákazníci. Vrcholem všeho bylo, když nám servírka bez jakéhokoliv dotazu odnesla nedojedený talíř s předkrmem, aby na stůl mohla donést hlavní chod. Bohužel jednala tak rychle, že jsem ani nestihla jakkoliv zareagovat a křičet na ní přes půlku restaurace, aby mi talíř vrátila, by bylo poměrně nevhodné.

Celkový zážitek z restaurace byl ovšem i přes drobné zádrhele u obsluhy pozitivní, a pokud jste navíc fanoušci golfu, pak areál rozhodně doporučuji navštívit, stojí to za to!