Zdravé, lehké a za chvilku hotové. Na léto přímo ideální.
Ingredience: 2 větší červené papriky, 300 g balkánského sýra nebo fety, olivový olej, oregano, libovolná zelenina či zeleninový salát k podávání
Postup: Papriky rozpůlíme, zbavíme je jádřinců, očistíme a omyjeme. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Půlky paprik vložíme do pekáčku a naplníme je rozdrobeným balkánským sýrem/fetou. Navrch posypeme sušeným či čerstvým oreganem a pořádně zakapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě cca 35 – 40 minut. Papriky podáváme s libovolnou zeleninou či zeleninovým salátem a řeckými tzaziky.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- V tomto receptu se vyplatí nakupovat čerstvé a kvalitní potraviny, na chuti je to dost znát. Takže se plácněte přes kapsu, vyražte na trh nebo k babičce pro domácí papriky a do obchodu pro pravou řeckou fetu (nebo alespoň kvalitní balkánský sýr).
- Oregano je samozřejmě lepší čerstvé, ale ani já jsem ho donedávna neměla k dispozici, takže sušeným nic nezkazíte.
- Ani na olivovém oleji nešetřete a papriky jím pořádně pokapejte, odměnou vám bude úžasná chuť a připomínka řecké kuchyně.
- Pro zapřisáhlé masožravce mám tentokrát jednu radu, zkuste si toto jídlo vychutnat bez masa, ty papriky opravdu stojí za to!