Milovníci hub, připravte svoje chuťové buňky!
Ingredience: 4 hlavičky portobello, 150 g čedaru, 3-4 plátky bílého toustového chleba, 200 g grilovací klobásky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Portobello pořádně očistíme a z obou stran osolíme. Klobásky vymačkáme ze střívka do mísy a smícháme se sýrem. Toustový chléb rozmixujeme, přidáme prolisovaný česnek a promícháme se směsí v míse. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme hlavičky portobella z obou stran, stačí cca minutu až dvě na každou stranu. Kloboučky dáme do pekáčku a naplníme je připravenou klobásovou směsí. Dáme zapéct na 15 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
Zdroj: Časopis Apetit, srpen 2012, str. 82
Poznámky:
- Kdo na to z receptu nebo obrázku ještě nepřišel, portobello jsou velké žampiony, které dnes již běžně seženete v supermarketech v oddělení zeleniny.
- Uvedené množství je pro dvě osoby.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do směsi i trochu nadrcené chilli papričky.
- Improvizujte! Pokud neseženete grilovací klobásky, použijte vinnou klobásu, pokud vám nechutná čedar, použijte jiný aromatický sýr, fantazii se meze nekladou.
- V časopise je tento recept doporučován spíše jako chuťovka, pokud k houbám však přidáte přílohu (na obrázku pečená zelenina), můžete z nich rovnou udělat hlavní jídlo.