Recept vzniknul, když jsem na Rohlíku namísto 4 brambor objednala omylem čtyři kila brambor a potřebovala jsem nápady, jak brambory elegantně zpracovat. Tohle je jeden z nich :)
Ingredience: 500 g brambor typu grenaille, 1 červená paprika, 250 g žampionů, 100-150 g mražených zelených fazolek, 2 lžíce červené kari pasty, 1 plechovka kokosového mléka, cca 1 l zeleninového vývaru (případně dle potřeby), koriandr na ozdobení, sůl, olivový olej
Postup: Všechnu zeleninu očistíme, brambůrky omyjeme pod tekoucím vodou (neloupeme) a případně dle velikosti rozpůlíme, papriku pokrájíme na proužky a žampiony na plátky. V hrnci rozpálíme trochu olivového oleje a opečeme na něm nejprve červenou papriku a poté žampiony. Přidáme kari pastu a necháme cca 1 minutu rozvonět, poté vložíme brambory a ještě chvíli mícháme, aby se vše hezky obalilo. Zalijeme kokosovým mlékem a vývarem a necháme 15 minut vařit, dokud nebude zelenina měkká. Na posledních 3-5 minut přidáme mražené fazolky, dle chuti osolíme a necháme společně prohřát. Podáváme v hlubších talířích posypané koriandrem.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Milovníci pikantních chutí mohou nahradit červené kari za zelené, případně do jídla přidat ještě pokrájené chilli papričky.
- Recept je vegetariánský, pro masožravce lze ovšem přidat třeba krevety nebo na kousky pokrájené kuřecí maso.