Vařit podle fantazie nebo podle receptu? Věčná otázka. Přiznám se, že já se raději držím receptů a až při pravidelné přípravě konkrétního jídla trochu popouštím uzdu fantazii. Většina receptů na těchto stránkách tedy není z mé hlavy, ale u každého uvádím kuchařku nebo internetovou stránku, ze které jsem recept převzala.

Recepty

Narovinu přiznám, že tento recept je obyčejná česká zhůvěřilost, která s pravou italskou kuchyní absolutně nemá nic společného. Nicméně jsem ho jednou uvařila příteli ve svých kuchařských začátcích, a co čert nechtěl, jídlo se stalo jedno z jeho nejoblíbenějších. Takže, i kdyby jen...
Netradiční závin s vynikající náplní. Ingredience: 1 rozválené listové těsto, 4 hrušky, 1 citron, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 50 g marcipánu, 50 g loupaných nasekaných mandlí, 1 vejce, 2 lžíce krupicového cukru Postup: Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky....

Fazolový salát

05.01.2014 11:15
Napůl teplý, napůl studený a se sladkokyselou zálivkou, zkrátka výborné… Ingredience: 250 g třešňových rajčátek, 1 konzerva bílých fazolí, 10 dkg choriza, 1 červená cibule, 2 velké hrsti salátových lístků, 1 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce medu, olivový olej, sůl, pepř Postup: Rajčátka omyjeme,...
Letos jsem se k Vánocům rozhodla nadělovat speciální jedlé vánoční balíčky složené z domácích čokoládových a brusinkových sušenek, a protože jak u obdarovaných, tak na facebooku měly velký úspěch, rozhodla jsem se o recepty s vámi podělit… Brusinkové sušenky: 600 g bílé čokolády, 200...

Pórkový krém

12.12.2013 10:04
Zima je tu a co lépe se k ní hodí než teplá polévka. Ingredience: 1 velký pórek, zeleninový vývar nebo voda, 1 smetana na vaření, sůl, pepř, olivový olej Postup: Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na troše olivového oleje ho pak v hrnci smažíme cca 3 minuty. Zalijeme...
<< 21 | 22 | 23 | 24 | 25 >>

mary.ko@seznam.cz