Řízky s parmazánovo-citronovou strouhankou
11.07.2013 15:23
Trochu oživená klasika…
Ingredience: 4 vepřové řízky, 3 plátky světlého toustového chleba, 1 citron, 50 g strouhaného parmezánu, 50 g piniových oříšků, 2 snítky rozmarýnu, hladká mouka, 2 vejce, sůl, pepř, olej na smažení
Postup: Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme....
Cizrnovo-rukolový salát s tuňákem a vejci
25.06.2013 11:22
Sytý a výborný salát, přidejte k němu opečenou bagetku a máte hotovou večeři.
Ingredience: 1 plechovka cizrny, 2 plechovky tuňáka, rukola (pro 4 osoby cca 4 hrsti), 4 jarní cibulky, 4 lžíce citronové šťávy, majonéza, 4 vejce sůl, pepř
Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme...
Rybí filé se slaninou, salátem a hráškem
10.06.2013 12:06
Na tomto receptu mne nejvíc zaujala úprava salátu, a ačkoliv jsem si jí zpočátku nebyla příliš jistá, salát si mě naprosto získal.
Ingredience: 2 filety z oblíbené ryby, 2 saláty little gem nebo římský salát, 150 g mraženého hrášku, 10 dkg slaniny, 2 lžíce zakysané smetany, 1 stroužek...
Pečená hlíva ústřičná s celerovou kaší
06.06.2013 11:41
Při prvním pokusu tohoto receptu se přítel tvářil dost nepřesvědčivě, ale po ochutnání uznal, že i jen z celeru a hub se dá vykouzlit skvělá večeře.
Ingredience: 300 g hlívy ústřičné, 1 palice česneku, 1 větší cibule, sůl, pepř, bylinky – tymián, rozmarýn, šalvěj,…
Na celerovou kaši: 1...
Kuřecí prsa caprese
30.05.2013 12:40
Kuřecí maso nepatří mezi moje oblíbené, protože se velmi snadno vysuší, ale náplň v tomto receptu způsobí, že řízky zůstanou šťavnaté a výborné.
Ingredience: 2 kuřecí prsní řízky, 4 nakládaná sušená rajčata, 100 g mozarelly, bazalka, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Předehřejeme troubu na 200...