Vařit podle fantazie nebo podle receptu? Věčná otázka. Přiznám se, že já se raději držím receptů a až při pravidelné přípravě konkrétního jídla trochu popouštím uzdu fantazii. Většina receptů na těchto stránkách tedy není z mé hlavy, ale u každého uvádím kuchařku nebo internetovou stránku, ze které jsem recept převzala.

Recepty

Zkrátka vynikající! Ingredience: 250 g rýže na rizoto, 12 – 16 velkých krevet, 100 g zelených fazolek, 1 velká červená paprika, 1 velká cibule, 100 g salámu chorizo, 1 l drůbežího vývaru, 200 ml suchého bílého vína 2 stroužky česneku, olivový olej, šafrán, mletá sladká paprika Postup: Do horkého...

Tuňákové placičky

13.01.2013 16:52
Většinu surovin máte doma po ruce a výsledek je výborný... Ingredience: 600 g brambor (varný typ C), 100 g másla, 2 konzervy tuňáka (po 185 g), 4 jarní cibulky, 1 lžíce kaparů, 1 vejce, 2 lžíce citronové šťávy, hladká mouka, olej, sůl, pepř Postup: Brambory oloupeme a nakrájené na kostky je uvaříme...
Kdo neochutnal čerstvý steak z tuňáka, neví jak výborná může být ryba! Ingredience: 2 steaky z tuňáka, 1 lžíce kaparů, 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana, 1 malá červená cibule, 2 lžičky červeného vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, 200 g zelených fazolek, sůl Postup:...

Pórková polévka

28.12.2012 10:43
Jak se dá v zimě nejlépe zahřát? Přece polévkou! Ingredience: 1 větší pórek, máslo, 1,5 - 2 litry zeleninového vývaru Na nočky: 1 vejce, 30 g strouhaného eidamu, 50 g hrubé mouky, špetka muškátového oříšku, 1 lžička nasekané pažitky Postup: Pórek očistíme – okrájíme zvadlé listy a...

Kokosové kostky

16.12.2012 13:57
Do tohoto cukroví jsme se s přítelem zamilovali… Není jako ostatní druhy, připomíná spíše lehkou a vláčnou buchtu a tak po něm nejste hned přeslazení. Ingredience: 7 bílků, 160 g krupicového cukru, 160 g polohrubé mouky, 80 g másla, tmavá čokoládová poleva, kokos na obalení Postup:...
<< 29 | 30 | 31 | 32 | 33 >>

mary.ko@seznam.cz