Dýňová polévka
22.10.2012 09:33
Pokud ji jednou ochutnáte, zcela určitě dýni propadnete tak jako já...
Ingredience: 500 g dýně hokkaidó, 750 ml zeleninového vývaru, 1 stroužek česneku, 250 ml smetany ke šlehání, dýňová semínka na ozdobu, sůl, pepř
Postup: Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci ji zalijeme...
Vepřové řízky s oříškovo-bylinkovou krustou a pečenou zeleninou
11.10.2012 20:56
Oříšková směs vytvoří na řízkách velmi dobrou krustičku, kterou byste klidně mohli jíst samotnou!
Ingredience: 3 lžíce olivového oleje, 4-6 vepřových řízků (dle počtu strávníků), 3 lžíce lískových oříšků, 1 lžíce másla, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíce pomerančové...
Salát s broskvemi, mozzarellou a prosciuttem
08.10.2012 12:15
Kdo má rád sladko-slané kombinace, ten si tento salát velmi rychle oblíbí...
Ingredience: 2 broskve nebo nektarinky, pár plátků prosciutta, 1 mozzarella, salát nebo 2 hrsti rukoly, 2 lžíce opražených piniových oříšků, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžíce javorového...
Mrkvové placičky
26.09.2012 20:44
Skvělá lehká večeře!
Ingredience: 250 g mrkve, 2 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 4 snítky tymiánu, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Mrkev nastrouháme najemno, jarní cibulky nadrobno pokrájíme. Smícháme spolu s prolisovaným česnekem, otrhanými lístky...
Papardelle s uzeným lososem
20.09.2012 11:31
Stačí smíchat všechny ingredience a večeře je na stole!
Ingredience: 200 g těstovin papardelle (pro 2 osoby), 1 velké čerstvé vejce, 150 ml smetany ke šlehání, 1 lžička citronové šťávy, 2 lžíce strouhaného parmazánu + k podávání, 120 g uzeného lososa, sůl, pepř
Postup: Prošleháme...