Vařit podle fantazie nebo podle receptu? Věčná otázka. Přiznám se, že já se raději držím receptů a až při pravidelné přípravě konkrétního jídla trochu popouštím uzdu fantazii. Většina receptů na těchto stránkách tedy není z mé hlavy, ale u každého uvádím kuchařku nebo internetovou stránku, ze které jsem recept převzala.

Recepty

Když buchtu na plech, tak proč ne perník? Ingredience: 1 meruňkový džem, 50 g sušených meruněk, 50 g sušených brusinek, 50 g rozinek, 60 ml amaretta nebo rumu tuzemáku, 200 g medu, 4 lžíce mléka, 100 g másla, 200 g třtinového cukru, 330 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 2 lžičky...
Tahle kaše je naprostá bomba! Je plná vitaminů a energie, doporučuji si ji dát ve dnech, kdy očekáváte velký výdej, jinak vás trochu uzemní :) Ingredience: 2 banány, 1 zralé avokádo, 1 zralé mango, 100 g baby špenátu, 250 ml rostlinného mléka (mandlové, kokosové), 1 lžíce arašídového nebo...

Minestrone s klobáskami

14.04.2019 17:17
Sytá polévka, která se dá snadno připravit ve vegetariánské verzi. Ingredience: 2 cibule, 6 mrkví, 4 řapíky celeru, 4 stroužky česneku, 2x konzerva krájených rajčat, 1x konzerva bílých fazolí, 8 norimberksých nebo jiných kvalitních klobásek, 1 malý rajský protlak (70 g), 1 kostka...
Vinná klobása se podává většinou na Vánoce, my ji máme rádi i tak, třeba s tímto odlehčeným vídeňským bramborovým salátem. Ingredience: 1 balení vinné klobásy, 4 střední brambory, 1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje, 200 ml hovězího vývaru, moučkový cukr, sůl,...

Vajíčková pomazánka

20.02.2019 06:25
Jednoduchá klasika, která přitom chutná téměř všem. Ingredience: 4-5 vajec, 100 g lučiny, 2-3 lžíce majonézy, hrst hladkolisté petrželky, sůl, pepř, pečivo k podávání Postup: Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a zbavíme skořápky. Rozpůlíme je a do misky vždy vydloubneme žloutek,...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

mary.ko@seznam.cz