Limetkovo-zázvorový losos se zeleninou
17.09.2015 07:15
Losos trochu netradičně.
Ingredience: 2 filety z lososa, balení klíčků, 20 dkg zelených fazolek, 2 lžíce rostlinného oleje
Na marinádu: 2 limety, 2 cm kousek zázvoru, 2 stroužky česneku, 3 lžičky sójové omáčky, 2 lžíce rýžového octa
Postup: Nejprve si připravíme marinádu – vymačkáme šťávu...
Parikovo-rajčatový krém s tzatziki
01.09.2015 17:06
Zeleninové polévky a krémy jsou moje oblíbené, za prvé proto, že jsou velmi jednoduché a za druhé z toho důvodu, že je můžete podávat teplé i studené.
Ingredience: 2 červené papriky, 2 rajčata, 1 cibule, 500 ml – 1 litr zeleninového vývaru, sůl, pepř, olivový olej
Na tzatziki: 1 větší salátová...
Grilovaný hermelín s cherry rajčátky a fazolkami
19.08.2015 07:33
Perfektní jako lehký oběd nebo večeře.Ingredience: 2 hermelíny Pepa na grill, 20 dkg fazolek, 2 hrsti cherry rajčátek, olivový olej, libovolná směs sušeného kořeníPostup: V misce promícháme olivový olej (2-4 lžíce) s kořením (já použila směs červeného, černého a zeleného drceného...
Salát s olivami, vejcem a grilovanou slaninou
07.08.2015 14:18
Salát, který je geniální svou jednoduchostí.Ingredience: libovolná směs salátových lístků, 2 vejce, 10 dkg slaniny, 2 hrsti černých oliv, parmazán, olivový olej, sůl, pepřPostup: Salátové lístky rozdělíme do hlubokých talířů nebo misek. Použít můžete prakticky jakékoliv - rukolu, baby špenát,...
Italská snídaně
19.07.2015 10:38
Neberte mě za slovo, nemám vůbec tušení, jak snídají Italové, ale v tomto podání jsme ji vždy podávali v bistru Sweet & Pepper Days a zákazníci se po ní mohli utlouct :)Ingredience: 2 větší hrsti rukoly, 10 - 12 cherry rajčátek, 1 střední bageta či tousty, 4 vejce, 4 lžíce smetany,...