Vařit podle fantazie nebo podle receptu? Věčná otázka. Přiznám se, že já se raději držím receptů a až při pravidelné přípravě konkrétního jídla trochu popouštím uzdu fantazii. Většina receptů na těchto stránkách tedy není z mé hlavy, ale u každého uvádím kuchařku nebo internetovou stránku, ze které jsem recept převzala.

Recepty

Čokoládová klasika, se kterou budete vždycky slavit úspěch!Ingredience: 225 hladké mouky, 55 g kakaa, 1 lžíce prášku do pečiva, ½ lžičky mleté skořice, špetka soli, 115 g moučkového cukru, 150 g hořké čokolády, 2 vejce, 250 ml mléka, 85 g máslaPostup: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Do mísy...
Jarní a odlehčená polévka, která spolu s vejcem a tousty klidně nahradí hlavní chod. Ingredience: 500 g mraženého sekaného špenátu, 1 menší cibule, 2 lžíce másla, 500 ml zeleninového vývaru, 250 ml plnotučného mléka, vejce (na každou porci jedno), muškátový oříšek, sůl, pepřPostup: Mražený...

Tvarohový mazanec

02.04.2015 09:25
Mazanec je Velikonoční klasika a já osobně mám nejraději tuto tvarohovou verzi - je jednoduchá a tvaroh dodá mazanci vláčnost. Ingredience: 4 lžíce rozinek, 4 lžíce tuzemského rumu, 500 g hladké mouky, 2 prášky do pečiva, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 150 g změklého másla, 150 g cukru, 1...
Quiche je základ francouzské kuchyně, ale jeho příprava není nijak složitá, obzvlášť pokud si vypomůžete již hotovým křehkým těstem. Ingredience: 1 balení křehkého rozváleného těsta, 30 g másla + na vymazání formy, 40 dkg čabajky nebo choriza, 2 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 250 g mraženého...
Zmrzlina v zimě? Klidně! Zalezte si do postele, pusťte si film a vychutnejte si chuť smetany a medu. Ingredience: 250 ml šlehačky, 250 g mascarpone, 2 vanilkové cukry, 2-3 lžíce meduPostup:  Šlehačku vyšleháme dotuha a smícháme s mascarpone a vanilkovým cukrem. Přendáme do misky a...
<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>

mary.ko@seznam.cz