Vařit podle fantazie nebo podle receptu? Věčná otázka. Přiznám se, že já se raději držím receptů a až při pravidelné přípravě konkrétního jídla trochu popouštím uzdu fantazii. Většina receptů na těchto stránkách tedy není z mé hlavy, ale u každého uvádím kuchařku nebo internetovou stránku, ze které jsem recept převzala.

Recepty

S přítelem jsme začali objevovat asijskou kuchyni a tohle kari nás naprosto nadchlo.Ingredience: 400 g vepřové panenky nebo pečeně, svazek jarní cibulky, 175 g baby kukuřiček, 400 ml kokosového mléka, svazek koriandru, 4 lžíce thajské červené kari pasty, 4 lžíce arašídového másla, 1 lžíce...
Pokud máte rádi tataráky a netroufáte si jako já do toho pravého z hovězí svíčkové, zkuste losového - je extra jednoduchý, rychlý a dobrý.  Ingredience: 1 porce lososa - čerstvá a bez kůže, 1 malá šalotka, 1 limetka, 1-2 hrsti rukoly, kopr, sůl, pepř, lžíce olivového oleje, bagetka k...
Kdo by nemiloval pečení - kromě výborné chuti vám totiž sušenky krásně provoní celý byt.Ingredience: 110 g másla, 145 g třtinového cukru, 1 lžíce zlatého sirupu, 1 vejce, 200 g hladké mouky, ½ lžičky kypřícího prášku, 1 malý banán, 30 g ovesných vloček, 50 g tmavé čokoládyPostup: Změklé máslo...
Francouzskou cibulačku zná snad každý, já zkusila pro změnu tuhle rozmixovanou smetanovou verzi a cibulačku už jinak nejím :)Ingredience: 3 cibule, 25 g másla, 1 lžička krupicového cukru, 150 ml bílého vína, 600 l drůbežího vývaru, pár lžic smetany na vaření, pečivo k podávání na tousty...

Nakládaný hermelín

16.12.2014 13:16
Blíží se Vánoce a jak nejlíp udělat někomu radost než ho potěšit jedlým dárkem?  Ingredience: hermelíny menší velikosti (počet záleží na velikosti nádoby, do které je budete nakládat), červená cibule, pepř čtyř barev (celý), čerstvé chilli papričky, česnek, drcený pepř, slunečnicový olej na...
<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18 >>

mary.ko@seznam.cz